وجود خون در ادرار به چه معناست؟

 در Uncategorized

وجود خون در ادرار به چه معناست؟

اینکه متوجه تغییر رنگ ادرار خود و متمایل شدن آن به رنگ قرمز یا صورتی شوید، یقینا باعث ترساندن شما خواهد شد. بنابراین ضروری است تا با علل عمده‌ای که سبب بروز این عارضه یعنی وجود خون در ادرار یا همان هماچوری می‌شوند، آشنا شوید.

دیدن خون در ادرار از عوامل متعددی نشات می‌گیرد که در این متن شما را با مهم‌ترین آن‌ها آشنا می‌کنیم. به علاوه لازم است بدانید که وجود مشکلات را به طور قطعی با انجام آزمایشات می‌توان تشخیص داد، بنابراین مراجعه‌ی شما به آزمایشگاه‌های پاتولوژی در سطح کشور از جمله آزمایشگاه شبانه روزی سروش مشهد می‌تواند راهگشا باشد.

وجود خون در ادرار

مشاهده‌ی خون در ادرار شما باعث می‌شود رنگ آن به قرمز، صورتی و یا گاه به قهوه‌ای متمایل شود. این علامت گرچه در بسیاری اوقات با عارضه‌های جدی همراه نیست، اما در بعضی مواقع نیز می‌تواند خطرساز باشد. بنابراین لازم است تا به سادگی از کنار آن نگذشته و به بررسی بیشتر، انجام آزمایشات و معاینه‌ی پزشکی اهمیت دهید.

در واقع در عارضه‌ی وجود خون درون ادرار که «هماچوری» نیز خوانده می‌شود، کلیه‌های شما یا قسمتی دیگر از بدنتان که با سیستم دفع ادرار در تماس است، دچار نقص در عملکرد شده است. این نقص موجب شده تا خون به درون مایع ادرار نشت کند. اما اینکه دقیقا چه عاملی موجب این اختلال می‌شود را در ادامه‌ی متن توضیح خواهیم داد.

وجود خون در ادرار می‌تواند به دو صورت تشخیص داده شود؛ در حالت اول که «هماچوری میکروسکوپی» نامیده می‌شود، تنها در بررسی‌های میکروسکوپیک، وجود خون در ادرار قابل تشخیص است. این حالت در بیمارانی یافت می‌شود که آزمایش کاملی از ادرار آن‌ها انجام شده است.

در حالت دوم که به آن «هماچوری ماکروسکوپی» نیز می‌گویند، با چشم و توسط افراد معمولی، وجود خون در ادرار قابل شناسایی است. نکته‌ی قابل توجه این است که در برخی مواقع این نشانه به تنهایی در بیمار وجود داشته و بعضی اوقات نیز با درد یا سوزش دستگاه دفع ادرار، بوی شدید و زننده، و حتی التهاب نیز همراه است. بنابراین بهتر است به عمده‌ترین نشانه که تغییر رنگ ادرار است، توجه شود.

علت وجود خون در ادرار چیست؟

دلایل مختلفی برای پدید آمدن چنین اختلالی مطرح می‌شوند که برخی از مهم‌ترین آن‌ها را در زیر نام می‌بریم.

  • عفونت مجاری ادراری
    رشد میکروب‌ها و عفونت در دستگاه دفع ادرار موجب مشکلات متعددی می‌شود که یکی از آن‌ها ورود خون به مایع ادرار است.
  • عفونت در کلیه
    اگر به هردلیلی کلیه‌ها به باکتری آلوده شوند، مشکلات زیادی سلامت فرد را تهدید خواهد کرد. یکی از علائمی که با دیدنش می‌توان به مشکلات کلیوی مشکوک شد، وجود خون در ادرار است.
  • سنگ کلیه
    سنگ‌هایی که در کلیه در اثر تجمع مواد معدنی تولید شده‌اند، از جهت اینکه در هنگام دفع در سیستم ادرار ممکن است به بافت‌های این سیستم آسیب بزنند، می‌توانند سبب خونی شدن ادرار شوند.
  • زخم‌ها
    آسیب بخش‌های مختلف دستگاه دفع ادرار مانند مجاری ادرار یا مثانه، موجب نشت خون به ادرار می‌گردد.
  • سرطان و تومورها
    یکی از دلایل خونی شدن مایع ادرار را می‌توان رشد تومور در کلیه یا مثانه دانست که اختلال و آسیب به این اعضا را در پی خواهد داشت. بنابراین یکی از علل هماچوری سرطان کلیه، مثانه یا پروستات دانسته می‌شود.
  • خونریزی عمومی در بدن
    اگر در بدن شما عضوی خونریزی کرده باشد، قادر است تمام اعضای بدن شما را تحت تاثیر قرار دهد و مجاری ادراری از این قاعده مستثنی نخواهند بود.
  • آسیب پروستات
    بزرگ شدن یا عفونت پروستات می‌تواند سبب بروز نشانه‌های مشابه با عفونت ادراری شود. ازجمله‌ی آن‌ها می‌توان وجود خون درون ادرار، نیاز مداوم به دفع ادرار و سختی در دفع را نام برد.
  • تشخیص بیماری هماچوری در مشهد
  • ضربه و آسیب کلیه‌ها
    ضربه خوردن به کلیه‌ها اگر سبب بروز اختلال در عملکردشان شود، می‌تواند یکی از دلایل مورد احتمال باشد.
  • مصرف برخی داروها
    برخی از داروهای ضد سرطان یا داروهای ضد انعقاد می‌توانند سبب خونریزی مثانه و ورود خون به ادرار شوند.
  • آزمایش تشخیص هماچوری
    برای تشخیص دقیق‌تر هماچوری و دلایل آن نیاز است تا آزمایشات مربوط را در آزمایشگاه‌های تشخیص پزشکی انجام دهید. این آزمایشات بر روی نمونه‌ی ادرار شما انجام و از نظر وجود پروتئین، گلبول‌های سفید و گلبول‌های قرمز بررسی می‌شوند.

در نهایت پزشک معالج نتایج آزمایشات را با توجه به سابقه‌ی خانوادگی شما در ابتلا به بیماری‌ها، سابقه‌ی مصرف دارو و… تفسیر کرده و داروهای لازم را تجویز می‌کند. حتی ممکن است آزمایش‌های بیشتری برای بررسی دقیق‌تر تجویز شود مانند: سی تی اسکن از کلیه، میزنای و مثانه، سیستوسکوپی، آزمایش خون و… .

نوشته های اخیر

یک نظر بدهید

نوشتن را شروع کنید و اینتر را بزنید

Language